BANER FAKAP

Monday, October 31, 2011

FOA : The Book


Dalam Proses

Buku FOA sedangdalam proses compiling. Penerbit buku ku dah jupa dan initial plan ialah mengeluarkan buku FOA dalam siri trilogi atau lebih. Sepanjang 6 tahun ada lebih 1200 nukilan sampah dalamblog ini. Setiap satunya mempunyai genre dan topik tersendiri.So adala lebih baik FOA dikeluarkan mengikut "label tag" mereka. Pelan awal ialah mengeluarkan Cerita Hantu, Jengkel dan Housemate Dari Nurakka. Kalau these books manage to sell well I will be publishing Politikalzz dan Fishand Chip Diary. Yes will try to finish FCD after languishing in my harddrive since 1999. I think i finally found the ending for FCD. Oh dan kalau FCD laku aku nak menulis buku yang dipanggil Blogger. Kesinambugan kepada FCD.

HEHEH

Banyak plan tapi semuanya belum konkrit. To be honest sekarang bukannya ada masa sangat nak membaca apakan lagi menulis. BUt i have to somehow find the time. Bloggers like me know brand recognition Obefiend ini tak akan kekal selamanya. While ada value baik aku cash in on it.

On a side note this is the first ever truly mobile entry ever published on FOA.I am launghing at The Intercontinental Hotel lobby with my laptop. Finally aku ada laptop dan boleh menulis dimana sahaja aku berada. I call this pratice pasal when I get married in january i have to work while on honey moon on this laptop

Thanks ACER for giving me their ASPIRE S3 Ultrabook. Yeah free plug because bila dah jadi blogger kena pandai get free stuff and then reciprocate the favour



I will keep you guys updated on when my book will be available for sale

Oh and kalau malam ni free silalah ke RASTA TTDI. Disana ada launch buku ZOMBIEJAYA dan Cerita Malaysia Tidak ke Piala Dunia. I will be there.

Till later

31 comments:

cyrusdavirus said...

cant wait to buy those books..

Ben said...

Bro one friendly advice...dont work while on honeymoon!!!!

yuu donaghue said...

saya akan beli demi menderma untuk kebajikan kepada saudara effi yang berjuang di dalam kehidupan

Mean said...

hey hey finally (^0^)v

iceroll said...

heh teringat mase ko mula2 blogging FCD is the shit man! Zaman2 study there is no better shit than monkey crush!

Anyway keep on writing about it. Sungguhpun aku jarang komen skang but I've been ur silent ready ever since.

mangifera said...

it's about time bukukan Fish and Chips story and FOA stories. Aku rasa tak pernah baca habis Fish and Chip diaries...baca kat tengah2 je...awal2 dan hujung2 tak pernah baca lagi.

ANyway, honeymoon ko kena "kerja"..bukan kerja. Best of luck with the book. eagerly waiting for them to be publish! :)

lordapes said...

Yezza. Cant wait. Keep up the good work.
HOUSEMATE DARI NURAKKA FOR THE WIN!!!

lordapes said...

Oh yeah, just an idea. Why not ko letak info on memana post ko yg pernah diplagiat? Haha.

*this entry was plagiarized by sekian pada sekian sekian.

Get back at them fuckers. Haha.

Sayuti said...

aku nak free satu buleh?

[re-arrange] said...

huih launch buku zombiejaya tu dari kol bape smpi kol bape?

azrijohan said...

obe memang cool...admire u

Anonymous said...

Fish and Chip Diary la yg aku sgt minat dedulu yo..aku igt lama dah aku baca blog ko ni then aku lupa kejap..then aku break dan sgt depressed aku khatam balik semua entry nko,terbaik la..

kimakobedahkayasekarang said...

Berapa bajet jual sebuah buku?

Genjo Sanzo said...

Label tag 'religion' dimasukkan sekali ke? Takut tak lepas dek jabatan agama pulak.. Tapi mantap gak kalau tak lepas.. Buku-buku yang kena ban ni selalunya high value dan orang akan lagi mencari-cari; sebab nak tau kenapa boleh kena ban.

Sebab pernah berlaku, ada buku yang tak dapat nak publish kat Malaysia sebab ularmarks Malaysia kata dia tak pernah jumpa isikandung yang macam tu, tapi ketua ulamak kat Filipina kata OK, malah ulamak-ulamak Indon pun OK je, siap promote dan bagi edar kat semua pesantren.

It's your choice anyway. Maxed money, but limited (or edited) content.. Or Max content, but limited money (with a little fight)..

Anonymous said...

come on man...your previous musings was and should be available to all..x salah ada duit lebih, tp aku rasa FOA yg naikkan ko...maybe u need the money for ur wedding, but it will come in other ways..mcm letak lori subgrade dari China atas blog serius tu..haha JK...

ps - aku pun MRSM PKP gak...aku rasa batch kita mmg ramai yg gifted tp x berapa nak menjadi..am i right?

kl-kk-ptrjaya said...

wow ...ramai otai2 pengkomen FOA versi 1.0 yg lame dh tk mengomen ' kembali bersuara '...slmt kembali semua....teman rmh from hell mmg box office kalau buat filem...sbb tk dpt dgmbrkn ade manusia yg idup mcm depa....siri kentang goreng dan ikan tu bila nk abis he...versi buku blh tmt tk agak2..pastikan dilampirkan dgn bukti2 bergmbr obe ms kurus dulu..br gempak...dn awek2 dlm citer tu bbtul ke hye wtk khayalan je?

oDiN said...

+1 for Housemate dari Nurakka :)

talkIZcheap! said...

so, will this book being published with or without the comments? :p

dudi said...

Kudos to you dude, after all these years, you got published and deserve some quids for all your hard work.

spent countless of hours reading craps in blogserius, which I can easily access in frontpage of teh net, but mereishian tak tahu website lain unless orang recommend, thus making your blog famous.

you know what, this is teh 1st time I visit this blog after quite some times. maybe 3-4 months when this blog become inactive and you become more interested in making monies in blogserius. tau2 jer, dah reboot. shit mang. if i know, i copy all your posts. tak payahlah beli buku to read all those crap and priceless mindless argument in the comment section. lol

keep up updating this blog, brah. you are like karl pilkington of malaysia, minus the ignorance and gullibility. sometimes crap but amusing. sometimes genius, but, weird.

selamat pengantin baru, btw. gonna buy your crap book as soon as it hit the shelves. lepas tu aku bakar, cakap lolololololo, pakai baju arab and chant death to obefiend sambil tangkap gambar! hahahaha xD

Zaidi Hamid said...

bro,you've changed the surface of the blogging community in malaysia.don't you ever quit writing cause we'll be here to write what you have to say.

Anonymous said...

http://www.howblogworks.com/
I hope you love to do blogging, i found it helpful and decide to share it with you.

Anonymous said...

Yang aku rasa bernilai sebenarnya KOMEN-KOMEN lama dalam blog FOA. Bukannya entri blog FOA. Aku suka entri lama terutama bila yang ada komen dari kl-kk-putrajaya, dan beberapa org lagi pengomen yang bijak. sekarang..

Banyak komen bernas dah terpadam sama.

iceroll said...

Righto. Dulu aku slalu komen blog nih pasal obe usually will respond to that individual. One of the thing yg aku dan ramai lg share dgn die ialah our passion on movies. Tp obe pun dh jarang tulih pasal movies dh.

Dan jgk baca komen2 discussion, tuh pun antara penarik jgk.

Anyway keep on writing obe.

Anonymous said...

bro, keep it up. i will buy the books no matter what. ahaha,. tajuk buku kau yg pertama buat aku orgsm . ok aku serious nak baca. please bila dah terjual kau buat online order ye

Anonymous said...

mantap arh bro, sampai leh kuarkan buku, huhuhuhuhuhuu... tabik2.

Trollersneverdie said...

I've waited for this good news ever since I followed your FOA blog.I think almost all of the 'articles' in the FOA should be included in the book.By the way,it is up to you to decide and no matter what I'll buy the book when it is in the market.By the way Obe,there's a say in local that sounds like this "sampah bagi seseorang adalah harta karun bagi mereka yang lain" so keep on trolling and bullshitting while blogging.I'm sure I'm not the only one agrees with this and keep on the good shit!

Zonkers said...

Entry2 psl kucupan manja utk miss weiland yg dulu2 pun nk masuk dalam buku ke obe? ekekeke

Anonymous said...

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Unknown said...

Tinja! Betapa 'lame'rnya aku ketinggalan pesawat ko Obe! Oh yeah, as an old skool reader FOA 1.0 ko, aku undi pukal Cerita Hantu (aku suka garapan ko..oh btw, meleis kan so into hantu..termasuklah aku.. doohh) & Housemate from Nurakka! Memang nurakka..asal suh something jer mesti ada alasan. Gelak tak hengat dunia. Terbahek!

Nik Mohd Hasmizie Nik Mohd Kamil said...

orang pertama tinggalkan komen utk tahun 2013. please publish the book. bila lagi nak buat duit.

Taichee~@! said...

Buku sudah keluar! 30march 2014. Hari ini dalam sejarah! Dubook Press.